Thursday, May 11, 2006

Perustaustatietoja

Tässä vähän simppeliä statistiikkaa kyselyyn vastanneista.

Viittaan suoraan bloggaajiin enkä erittele neulontalistalaisia, koska vastanneista lähes jokaisella on blogi.

Sukupuoli

Lähes kaikki bloggaajat ovat naisia. Käsityön tekeminen mielletään pääsääntöisesti naisten tekemiseksi. Bloggaajista yli puolet on miehiä (Rainie, 2005), mikä eroaa selkeästi
neulebloggaajista.

Ikäjakauma

Bloggaajat painottuvat nuoriin, 66% on alle 35-vuotiaita.Käsityön harrastajien ikäjakaumaa ei ole tutkittu, suuntaa antavaa tietoa saa käsityölehtien lukijaprofiilista. Suomen suurimman levikin omaavassa käsityölehdessä Suuri Käsityölehti lukijoiden ikäjakauma poikkeaa merkittävästi bloggaajien ikäjakaumasta:

Suuri Käsityölehti lukijaprofiili:Neulebloggaajat vaikuttavat olevan keskimäärin nuorempia kuin käsityönharrastajat yleensä. Toisaalta, yleisesti bloggaajista 48% on alle 30 -vuotiaita (Rainies, 2005) . Neulebloggaajat edustavat tässä keskimääräistä bloggaajaa varsin hyvin.


Talouden tyyppi

Myös yleisimmät talouden tyypit edustavat nuoria talouksia.Koulutus

Suurin ryhmä ovat korkeakoulututkinnon suorittaneet. Onkohan luvussa mukana myös opiskelijoita ?


edit2: taulukot kuvina. Pahoittelen haamupäivityksistä :-(

8 Comments:

Blogger Sia said...

Kiva seurata näitä tuloksia!! Sinähän olitkin ovela, kun laitoit taulukot kuvina. Kuinka se onnistui helpoiten se muuttaminen? PrintScrn?

5:15 AM  
Blogger Meri said...

Excel-Paint>.bmp ja siitä bloggerin kuvalatauksella. Ei tosiaan tabit toimi bloggerissa. Pitäiskö kaivaa vanhat html-ohjeet ja tehdä taulukot suoraan siellä :-|

5:17 AM  
Anonymous Anonymous said...

Kuka voitti 25.4. arvotun palkinnon?

12:00 PM  
Blogger Meri said...

Voitto meni Tampereelle. En julkaise nimeä eikä voittajalla ole blogia. Hän sai toiveensa suuntaisesti "koivunvihreää" Tennesseetä :-)

12:38 PM  
Anonymous ilu said...

Mä haluaisin kommentoida tuohon, että käsitöiden tekeminen mielletään naisten tekemiseksi. Mua on tökkinyt korvalliseen tämä ajatustyyppi jo pitkään, vaikka siis kyseessä taitaa olla aina vain sanavalinnan aiheuttama kutka.

Siispä:

tekstiilikäsityöt, ehkä, pitäisi sanoa? Miehet tekevät kyllä paljonkin käsitöitä, joiksi lasketaan myös monenmoiset metalli- ja puutyöt, ym. Mutta tekstiilit ovat kyllä painottuneet naisten alueeksi, mikä tietenkin sinänsä on suuri harmi.

Tajuskohan kukaan tästä mitään? Mä olenkin periaatteen nainen :-)

1:19 PM  
Blogger tikru said...

ilua peesaten. Ei voi puhua käsitöiden tekemisestä naisten puuhana vaan tekstiilitöiden tekemisestä.. Määritelmiä kenties? Mutta tärkeitä tieteellisesti :)

3:39 AM  
Anonymous Sirpa said...

Ihan vain mielenkiinnosta, kuinka monta oli meitä blogittomia vastaajia, jos on tieto helposti saatavilla?

12:07 PM  
Blogger Meri said...

Käden työt vs käsityöt:
Lukiessani esim. Kaija Heikkinen: Käsityöt naisten arjessa mielsin eron niin että käden työt on yleisnimi mutta käsityöt on varsin sukupuolittunut termi (naiset). Täytyykin tarkkailla ao. eroa kun luen teoriaa.

Blogittomat:
Pahus, ei itse asiassa näy ihan suoraan, koska kaikki ovat vastanneet ainakin osaan kysymyksistä D5-D9 (vastaa vain jos pidät blogia). Ei nyt tainnut mennä ihan oikein :-(
Toisaalta, 16 on ilmoittanut etteivät kuulu sekä listalle että pidä blogia.

12:20 PM  

Post a Comment

<< Home